Jazzcàntic amb Gemma Abrié i Manel Camp

Manel Camp i Gemma Abrié s’han retrobat per presentar un concert basat en interpretacions, en clau de Jazz, de les peces més emblemàtiques dels autors més representatius de la Música Antiga.

Així Monteverdi, Merula, Purcell, Lully, Falconieri, Bach i d’altres sonen absolutament actuals, i les seves obres, convertides en balades de jazz o en estàndards moderns, esdevenen més properes que mai, gràcies a una interpretació càlida, subtil, apassionada i emotiva, que sembla que les composicions compostes fa uns quants segles hagin estat creades ara mateix, i per a ser tocades i cantades d’una manera molt personal, la que ens presenten aquests dos artistes.

Manel Camp

Ha estat cap del Departament de Jazz i Música Moderna de l’Escola Superior de Música de Catalunya, (ESMUC) del 2001 al 2014. La seva carrera en solitari va començar a partir de l’any 1984, amb els projectes Poesia secreta (piano sol), Manel Camp Trio, el duet amb la pianista clàssica Ludovica Mosca, el duet amb el pianista de jazz Kitflus, l’Acústic Jazz Quintet, el Manel Camp Quartet, amb Matthew Simon, Horacio Fumero I Lluis Ribalta, el duet amb Llibert Fortuny, i els espectacles Fades, Banda Sonora, Tornassol, Mozart en Jazz, Tangram, JZ Bach, Jazz Nadal, Ressorgir 2014,  “ART” (inspiriat en Ramon Llull,) entre d’altres. Com a solista ha participat en nombrosos cicles de concerts i festivals internacionals.

Té editats uns 40 discos i és autor d’una dotzena de bandes sonores.

Gemma Abrié

Gemma Abrié es troba en una etapa molt fèrtil de la seva carrera, on combina tot de projectes musicals diversos, amb especial rellevància del seu primer treball amb música pròpia, Amalgama, amb Munir Hossn. Altres projectes amb molt de Gemma Abrié són el seu duo de contrabaixos amb Miquel Àngel cordero, el trio WoM i el treball Wondering…

Paral·lelament col·labora habitualment amb orquestres de jazz i swing com la Barcelona Jazz Orquestra o la Dream Big Band de Vicens Martín. D’aquesta manera combina estils com el jazz modern, el soul, el pop i la cançó mediterrània, tot demostrant que no hi ha fronteres que no pugui travessar amb la seva veu.

Les entrades al concert es poden adquirir de manera anticipada al Museu del Mar de Lloret de Mar o a taquilla el mateix dia del concert.

FOTO i INFORMACIÓ: Manel Camp i Gemma Abrié via joventutsmusicals.cat